Евакуираха летище във Варшава заради фалшив сигнал за бомба
Евакуираха летище във Варшава заради фалшив сигнал за бомба / БГНЕС, архив

Полската полиция задържа 21 заподозрени заради подаден снощи фалшив сигнал за бомба на международното летище "Модлин" край Варшава, наложил опразване на целия пътнически терминал.

800 души бяха евакуирани, а четири полета - отклонени. Това съобщиха полските правоохранителни органи, цитирани от ТАСС и Асошиейтед прес.

Евакуираха жп гарата в белгийския град Монс заради фалшива бомбена заплаха

Говорителят на полицията Шимон Кожневски заяви, че всички арестувани са празнували католическия Великден в жилище, от което според следствието е бил подаден сигналът. "Никой не признава да е извършил престъплението, затова всички са задържани" и ще бъдат разпитани, каза той.

Друг говорител на полицията Давид Марчиняк заяви, че всички лица, които са били в жилището, са били в нетрезво състояние.

Той добави, че който бъде признат за виновен, може да получи присъда лишаване от свобода от шест месеца до осем години и ще трябва да заплати разходите по проведената вчера на летището операция на силите за сигурност. Анонимният сигнал бе получен от граничната служба на летището. Проверката по него продължи около три часа.

Източник: БТА