Британската кралица Елизабет II, която през февруари преболедува коронавирусна инфекция, сподели за първи път как се е чувствала по време на заболяването си. В неделя Бъкингамският дворец публикува видеоклип със споделеното от кралицата на Великобритания.

"Той (вирусът) ви кара да се чувствате много уморени и напълно съсипани, нали?", каза кралицата, говорейки по видеовръзка с пациент в Кралската болница в Лондон, където бе открито ново отделение, кръстено на монарха. "Ужасяваща пандемия", добави Елизабет II.

Кралица Елизабет Втора е с COVID-19

На 20 февруари Бъкингамският дворец съобщи, че кралицата изпитва леки симптоми на настинка след положителния тест за COVID-19, но се надява да продължи да изпълнява задълженията си без притеснения.



На 10 февруари беше съобщено, че синът на кралицата, престолонаследникът принц Чарлз Уелски, се е заразил с коронавирус за втори път. Медиите съобщават, че малко преди повторното заразяване той се е срещнал с майка си. По-късно е установено, че съпругата на принц Чарлз, херцогинята на Корнуол Камила също е заразена с COVID-19.
БГНЕС