/ Gulliver/Getty Images
Няколкостотин демонстранти блокираха главния вход на Международното автомобилно изложение във Франкфурт, съобщава ДПА. Протестиращите в бели защитни костюми развяваха плакати с надписи - "да се изключат автомобилните компании" и "улицата е окупирана - сега е повратната точка за транспорта".
 


От Международното автомобилно изложение в Twitter призоваха посетителите и участниците в изложението да използват другите входове на сградата, но протестиращите блокираха и някои от тях. От полицията уточниха, че демонстрацията е мирна.

Протест по време на автомобилно шоу в Германия (СНИМКИ)

Целта е да се предизвика хаос и да се спре работата на автомобилното изложение с „мирни блокади“, съобщиха организаторите на протеста. „Ясно се противопоставяме на разрушителната транспортна система, която представлява най-голямото автомобилно изложение в света“, допълват те.
 


Демонстрантите призовават за свободни от автомобили градове, безплатен обществен транспорт и създаването на велосипедни алеи. „Истинската промяна към екологично чист транспорт не е съвместима с печалбарските интереси на автомобилното лоби“, заявиха организаторите на протеста.
 
БГНЕС