/ Thinkstockphotos
Фиджи, островната държава в Тихия океан, се намира в състояние на „бой за оцеляване“, тъй като климатичните промени носят почти постоянно смъртоносни циклони, заяви премиерът.

Климатичните промени вече имат своите последствия

Франк Байнимарама допълни, че Фиджи е навлязла в "плашеща нова ера" на екстремното време, срещу което трябва да се действа. Неговите коментари дойдоха, след като през уикенда циклонът Джоси причини смърт и наводнения на главния остров на Фиджи Вити Леву.

Учени установиха кои растения ще се приспособят към климатичните промени

През 2016 г. циклон удари Фиджи, оставяйки 44 души мъртви и унищожавайки една трета от икономическата продукция на страната. Четирима души загинаха при тежки наводнения, причинени от циклона Джоси, съобщиха медии.

Знаете ли какво е климоджи? (СНИМКИ)

"Сега сме на почти постоянно ниво на заплаха от тези екстремни климатични събития", каза Байнимарама във вторник, добавяйки, че мощните циклони в региона стават "по-свирепи" в резултат на изменението на климата.

ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

"Трябва да предадем посланието си на целия свят за абсолютната необходимост от справяне с тази криза", каза той. "Като нация започваме да изграждаме своята устойчивост в отговор на страшната нова ера", добави той.
БГНЕС