/ Gulliver/Getty Images
Световният номер 1 Новак Джокович ще участва в тазгодишното издание на Ю Ес Оупън, което ще се проведе между 31 август и 13 септември и на турнира в Синсинати, потвърди самият 17-кратен шампион от Шлема в свое изявление.

Решението му е добра новина за организаторите на Флъшинг Медоус, след като няколко големи имена вече отказаха участие в Ню Йорк, включително бившите шампиони в надпреварата Рафаел Надал и Стан Вавринка, заради опасения, свързани с пандемията от коронавирус.

Джокович е с отрицателен тест за коронавирус

Ноле се отметна от предишните си коментари през юни, когато заяви, че участието тази година на Ю Ес Оупън ще бъде „невъзможно“ поради „екстремните“ протоколи за COVID-19 за турнира на Флъшинг Медоус.

„Щастлив съм да потвърдя, че ще участвам на турнирите в Синсинати и Ю Ес Оупън тази година. Решението не беше лесно предвид всички препятствия и предизвикателства, но перспективата да участвам отново ме прави наистина развълнуван.

Наясно съм, че този път ще бъде много по-различно предвид всички протоколи и мерки за безопасност, които са налице, за да предпазят играчите и жителите на Ню Йорк“, каза 33-годишният сърбин. 
БГНЕС