/ Gulliver/Getty Images
Израелската национална служба за спешна медицинска помощ съобщава, че няма жертви от израелската страна на границата
Две ракети, изстреляни от Ливан, удариха територията на Израел, това казаха израелски военни, като поясниха, че в отговор на атаката са извършили артилерийски обстрел по ливанска територия.

Израелската национална служба за спешна медицинска помощ съобщава, че няма жертви от израелската страна на границата. 

Сирени, предупреждаващи за ракетна атака, прозвучаха в няколко израелски общини, включително град Кириат Шмона, в близост до ливанската граница.
В изявление военните казват, че от Ливан са изстреляни общо три ракети, като една от тях не е достигнала израелската граница, а другите две са ударили в Израел. Ливан също съобщи, че няколко ракети са изстреляни по Израел. "В отговор, израелските военни сили атакуваха ливанска територия с артилерия ", заявиха израелските военни.

По информация на държавното радио "Кан" в момента министър-председателят на Израел Нафтали Бенет и министър на отбраната Бени Ганц провеждат в парламента консултации по въпросите на безопасността. Това е втората ракетна атака от ливанска територия срещу Израел, откакто на власт дойде правителството на премиера Бенет.

Границата между двете държави бе предимно спокойна, откакто Израел води през 2006 г. война срещу бойците от Хизбула, които имат сериозно влияние в южната част на Ливан и са въоръжени с модерни ракети.

Според Асошиейтед прес атаката от днес е дело на палестинска група, базирана в Ливан, а не на групировката Хизбула.

 
БТА