Двама надзиратели взети за заложници във френски затвор

/ ThinkStock/Getty Images
Затворник, излежаващ дълга присъда и въоръжен със самоделно оръжие, взе във вторник вечерта двама надзиратели за заложници в строго охраняван френски затвор в Нормандия, предаде Асошиейтед прес.

Еманюел Гимараес, представител на синдиката "Работническа сила", заяви пред регионалния вестник "Уест Франс", че снощи в затвора в град Конде сюр Сарт били изпратени специални сили. Крилото на затвора, в което били взети заложниците, било евакуирано.

Затворници убиха трима надзиратели в затвор в Таджикистан

Гимараес каза, че затворникът си бил спечелил репутация на "професор по вземане на заложници", и допълни, че това бил четвъртият път, в който вземал надзиратели за заложници. Всеки път искал да бъде прехвърлен в друг затвор.

Фредерик Еко от синдиката СНЕПАП на служителите на затворите заяви, пред телевизия БФМ, че похитителят е обикновен престъпник, който бил наблюдаван за потенциална ислямска радикализация.

Бразилски затворници се разбунтуваха и взеха надзиратели за заложници

Двамата заложници впоследствие бяха освободени, съобщи БФМ, цитирана от ТАСС. По данни на радио Франс енфо похитителят използвал самоделен нож.

Според БФМ единият от двамата освободени заложници бил стажант. Похитителят, който и сега поискал да го преместят в друг затвор, отново е затворен под стража. Посочва се, че мъжът има психически проблеми.
БТА