/ БГНЕС
Минута мълчание беше обявена в Ню Йорк в памет на жертвите на терористичните актове на 11 септември 2001 г. – 2977 мъже, жени и деца. По традиция бяха прочетени имената на загиналите, положени бяха венци и цветя пред специално направения мемориал.

Вижте в снимки: Семейство Тръмп почете жертвите от атентатите на 11 септември

Няколко пъти присъстващите запазиха минута мълчание – всеки път в съответния час, когато преди 16 години терористи от „Ал Кайда“ врязаха отвлечени самолети в Световния търговски център.

11 септември: 16 години след жестоките атентати в САЩ

Доналд и Мелания Тръмп
БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп, който е роден в Ню Йорк, участва в траурната церемония пред Пентагона, където беше придружен от съпругата си Мелания. Там бяха също министърът на отбраната Джим Матис и председателят на комитета на началник щабовете генерал Джон Данфорд.

Доналд и Мелания Тръмп
БГНЕС

Вицепрезидентът Майкъл пенс и вътрешният министър Райън Зинке присъстваха на церемонията в Шенксвил, щата Пенсилвания, в памет на 33-мата пътници и 7-членния екипаж на отвлечения самолет, който се разби край града.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА УЖАСА ОТ ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА В САЩ

Довечера от мемориала в Ню Йорк към небето ще се издигне 6-километров светлинен лъч, който ще очертае силуетите на кулите близнаци. 88 прожектора ще светят цяла нощ.
БГНЕС