До две седмици решават въпроса с Българския културен дом в Одеса
До две седмици решават въпроса с Българския културен дом в Одеса / Юлия Тимошенко

До две седмици ще бъде решен въпросът с Българския културен дом в Одеса, заяви премиерът на Украйна Юлия Тимошенко, която е на посещение в Брюксел. Тя участва в заседание на Комисията по външни работи на Европейския парламент и отговори на много въпроси на евродепутати.

Уверението за положително решаване на проблема с Българския културен дом в Одеса Юлия Тимошенко даде в отговор на въпрос на българския евродепутат от Групата на Партията на европейските социалисти Евгени Кирилов дали украинските власти имат намерение да затворят дома, съобщи пресслужбата на групата.

Евгени Кирилов припомни, че българското население в Украйна винаги е играло ролята на мост между Украйна и България и изрази надежда за скорошното разрешаване на случая.

Юлия Тимошенко отговори, че е дала уверения за положително решаване на случая пред българския премиер Сергей Станишев в телефонен разговор миналия четвъртък и че до една-две седмици напрежението ще бъде преодоляно и проблемът ще бъде решен положително. Тя добави, че културният дом ще продължи своята дейност за утвърждаване на добрите отношения между България и Украйна.