Мощни експлозии отекнаха тази вечер на различна места в Украйна - в градовете Лвов и Днепър, а също в Киевска и Кировградска област, съобщи УНИАН.

Кметът на Лвов Андрий Садови потвърди, че в западния украински град е имало взривове, и призова местните жители да останат в укритията.

В мрежата Телеграм Садови съобщи, че при ракетните удари са пострадали три електроцентрали и част от Лвов е без ток, предаде Франс прес. Кметът каза също, че заради нанесените поражения е прекъснато електроснабдяването и на някои помпени станции. Според него най-малко един човек е бил ранен.

"По предварителна информация са нанесени ракетни удари по Лвовска област", каза ръководителят на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки. Той също призова хората да останат в укритията.

Местни жители съобщиха за пет експлозии.

В град Днепър, на изток, са отекнали най-малко три взрива, казаха очевидци.

В социалните мрежи има съобщения за експлозии на десния бряг на река Днепър в Киевска област.

В Кировградска област, Централна Украйна, е паднала руска ракета, заяви представител на местните власти.

В социалните мрежи се съобщава за прелетяла ракета над западната Тернополска област.

Две ракети са били свалени над град Виница, на 200 километра югозападно от Киев, каза съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Антон Херашченко.

За първи път от началото на руската инвазия е била засегната и граничещата с Унгария Закарпатска област в Западна Украйна. Досега този район беше пощаден  от военните действия, отбелязва АФП.

"Ракета падна в планински район в Закарпатието. Службите работят на място, изясняваме информацията за възможни жертви и ранени", съобщи в Телеграм областният управител Виктор Микита.

Редица влакове в Украйна ще се движат със закъснение заради руски обстрел по гари, съобщи националната железопътна компания.
БТА