Деца от дом край София насилвани от педофили, разкри италианско списание
Деца от дом край София насилвани от педофили, разкри италианско списание / снимка: morguefile.com
Деца от дом край София насилвани от педофили, разкри италианско списание
60365
Деца от дом край София насилвани от педофили, разкри италианско списание
  • Деца от дом край София насилвани от педофили, разкри италианско списание

Италианското списание "Еспресо" публикува шокираща статия за случаи на педофилия в български дом за деца, лишени от родителски грижи, съобщава bTV. Тя е основана на разказите на три българчета, осиновени преди няколко месеца от италиански семейства.

Две момчета на 10 и 11 години и едно момиче на 8 години са споделили с приемните си родители за ужасяващото сексуално насилие, на което са били подложени, докато са били в дома за изоставени деца в България. Според думите им някои от децата от дома - на 12-13-годишна възраст, всяка вечер са влизали в стаите на по-малките, дори и на 3-годишните и са ги биели и изнасилвали, докато възпитателките в дома, намиращ се недалече от София, са знаели за това, но не са се намесили.

Освен това децата от дома са станали жертва и на възрастни педофили, които през почивните дни са ги водели в хотел, на дискотека и са ги заставяли да проституират, като са правели снимки и видеозаписи на насилието. Децата са били принуждавани с бой и заплашвани с пистолет, били са им слагани и белезници.

Според италианските психолози свидетелствата на трите осиновени български деца изглеждат напълно достоверни. По думите им за шестте години, прекарани в дома, около 100 деца като тях са станали жертва на педофили. При осиновяването им директорката на дома ги е заплашила, че ако разкажат какво се е случвало, ще бъдат върнати отново в България.

Списание "Еспресо" пише, че Асоциацията за международно осиновяване "Кай" и италианското социално министерство са сигнализирали за случая на българските власти, но опасенията са, че насилието в домовете за деца в България продължава и сега.