/ iStock/Getty Images
Словения, Естония, Латвия и Кипър ограничиха влизането на територията си на жители от Чехия. Причината е силното нарастване в тази страна на заразените с новия коронавирус, съобщи днес Чешкото радио.

Словения от днес допуска на територията си жители на Чехия само със справка за отрицателен тест за коронавирус. При липсва на такъв документ, те ще трябва да бъдат подложени на двуседмична самоизолация. Словения разрешава свободен транзит през територията си на чехи, които пътуват с коли, а преминавайки през страната, когато спират за кратко, те трябва да носят медицински маски.

Министерството на здравеопазването на Чехия съобщи днес, че в петък са регистрирани 141 случаи на потвърден Covid-19, което е с 9 повече в сравнение с четвъртък и с 49 повече от сряда.

Подобни мерки обявиха Естония, Латвия и Кипър.

Общият брой на заразените в Чехия достигна от началото на март 12 319 души. От усложненията, причинени от коронавируса, са починали 352 души, излекувани са 7848 души. В момента се лекуват 4119 души, от които 131 са хоспитализирани, информира ТАСС.
БТА