Според министър Кралев жребият за Евро 2020 е поносим
Българският национален отбор по футбол попадна в група А на квалификациите за първенството на Стария континент през 2020-а година, съобщава Gong.bg.
 
България ще има за съперници съставите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.
 
Нашата група е една от петте с пет отбора. В жребия взеха участие всичките 55 страни членки на УЕФА
 

БГНЕС


Водач в групата и фаворит е полуфиналистът от последното Световно първенство - Англия.
 
На церемонията в Дъблин по тегленето на жребия за евроквалификациите присъстваха президентът на БФС Борислав Михайлов и селекционерът на представителния ни отбор Петър Хубчев. 
 

БГНЕС


Съставите бяха разпределени в десет квалификационни групи - пет с 5 отбора и пет с по 6 отбора.
 
От тях ще бъдат излъчени 24 финалисти за шампионата на Европа. Първите два тима от всяка група ще намерят място на Евро 2020, а още четири отбора ще се класират след плейофи.

Националният отбор по футбол на България има своите шансове за класиране на Европейското първенство през 2020 г., ако покаже постоянството си от Лигата на нациите. Това коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев след изтегления днес жребий за квалификациите за Европейския шампионат.
 

БГНЕС


„Без да имаме кой знае какви големи звезди, които да играят в големите европейски първенства, отборът се представя много добре като колектив и може да победи почти всеки тим. През миналата година имахме много престижни победи срещу Холандия и Швеция. Лошото е, че допускаме грешки срещу по-слабите противници“, заяви Красен Кралев. Според него най-важните мачове на националите ни ще са с Чехия и Черна гора.

Четете повече в Gong.bg