Борбата между Обама и Маккейн се разпали
Борбата между Обама и Маккейн се разпали / снимкa: БГНЕС

Кандидатът за президент на САЩ Джон Маккейн нападна съперника си Барак Обама заради връзките му със звездите на Холивуд, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Маккейн използва кампанията за набиране на средства на кандидата на Демократическата партия, проведена в Бевърли Хилс. Звездите на Холивуд плащаха вход от $ 28,500, за да присъстват на събитието, на което пя подкрепящата демократите Стрейзанд. Вечерта може да донесе до $ 9 милиона на кампанията на Обама, което би било рекорд по приходи за една вечер.

Кампанията на Маккейн се опитва да представи Обама като „звезда“, без връзка с проблемите на обикновените хора. От своя страна, Дейвид Акселрод от щаба на Обама посочи, че не знае кой е присъствал на кампанията на Маккейн за набиране на средства във Флорида, но изрази съмнение, че това са „множество медицински сестри, пожарникари и полицаи“.

По-рано и двамата кандидати се обвиниха взаимно в неспособност да се справят с икономическите проблеми на страната. Обама заяви, че кризата е резултат от „провалила се икономическа философия“. От своя страна Маккейн обеща по-сериозни регулаторни мерки върху Уолстрийт, ако бъде избран, но щабът на Обама се възползва от изказването му, че американската икономика е „силна“, като базира на него рекламния си клип.