/ iStock/Getty Images
Обществените болници в най-големия град в Бразилия - Сао Пауло, могат да се препълнят след около две седмици, предупреди кметът Бруно Ковас, предаде Би Би Си.

Сао Паоло очаква 111 000 смъртни случая от коронавирус през следващите 6 месеца

Той заяви, че градската здравна система може да се срине, тъй като търсенето на спешни легла расте непрекъснато. Ковас каза, че обществените болници в града са достигнали 90% от капацитета си. Сао Пауло е един от най-засегнатите градове в страната с почти 3000 смъртни случая до момента.

Бразилия вече изпревари Испания и Италия, за да се превърне в четвъртата нация по брой на заразените в света след САЩ, Русия и Великобритания. Смъртните случаи в страната за 24 часа нараснаха с 485 души, а общият брой на смъртните случаи е 16 218 - петата най-висока цифра в света.

Великобритания може да има ваксина срещу COVID-19 до септември

Здравните експерти в Бразилия предупредиха, че реалният брой на заразените може да е далеч по-висок от официалните данни, поради недостига на тестове.Крайно десният  президент на Бразилия Жаир Болсонаро беше остро критикуван както у дома, така и в чужбина за това, че се не се справя с ескалиращата коронавирусна криза в страната.
БГНЕС