/ iStock
Болид на Ferrari бе заснет да се движи по магистрала D4 в Чехия между градовете Прибрам и Добриш.

Състезателната кола е засечена за втори път да гази закона. През 2018 година шофьорът на косъм избегна солидна глоба, след като бе заснет да се движи по обществения път.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bee SVJ (@bee_svj)


Движението на коли от Формула 1 и други състезателни коли е забранено за движение по обществените пътища в Чехия, тъй като нямат мигачи и дори регистрационни табели. Те не отговарят на стандартните технически характеристики и могат да се управляват само на състезателни писти.
  Мистерията как този болид се е озовал там все още е неразгадана, но това не се случва за първи път в Чехия. Първия е през септември 2018 г., когато се появи видео, но което се предполага, че същият болид е заснет да се движи по същата магистрала в Централна Чехия, пише сайтът idnes.cz.

Тогава полицията помоли за помощ обществото за да издири пилота. Предполагаемият шофьор е идентефициран два месеца по-късно. 



45-годишният мъж обаче успява да избегне наказание, защото не е бил спрян за проверка по време на нарушението, а направените любителски кадри и наличието на каска, не позволило да се докаже със сигурност, че именно той е управлявал машината. 

Така шофоьрът избегнал наказание от 6 месеца до 1 година без шофьорска книжка и поне 10 000 евро глоба. Освен това и болидът не е бил иззет от властите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ProDriverCZ (@prodrivercz)