Масовото убийство в района на Атланта задържаният обясни с пристрастеността си към секса
Масовото убийство в района на Атланта задържаният обясни с пристрастеността си към секса / iStock/Getty Images
Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас и нанесе щети за повече от 5 милиона долара като разби и три древногръцки експоната преди да бъде арестуван, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

21-годишният Брайън Хернандес е обвинен в предумишлено нанасяне на щети в особено големи размери, което се наказва с присъда от пет години до доживотен затвор. Хернандес беше задържан под стража и може да бъде освободен под гаранция от 100 000 долара.

Според полицията нападателят е използвал метален стол, за да проникне в музея около 22 ч. в сряда и се развилнял.

Младият мъж разбил витрина и счупил гръцка амфора от 6 в. Пр. Хр. и гръцко гърне от 450 г. пр. н.е. Полицията съобщи, че само тези два експоната са били на стойност около 5 милиона долара.

Облечен като старица мъж в инвалидна количка замери Мона Лиза с торта (СНИМКИ/ВИДЕО)

Съсипани са купа от 6 в. Пр. Хр., оценена на 100 000 долара, и керамична бутилка на индианско племе, оценена на около 10 000 долара.

Охраната се втурнала да залови Хернандес, който не е бил въоръжен, каза полицията. Засега не е ясно какво го е провокирало.

Нападението беше извършено три дни, след като мъж, предрешен като възрастна жена, хвърли парче торта срещу стъклото, предпазващо картината „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи в Лувъра в Париж. Нападението изцапа бронираното стъкло, но не засегна шедьовъра на Леонардо.
 
БТА