Джина Лолобриджида
Джина Лолобриджида / Gulliver/Getty Images
Италианската актриса Джина Лолобриджида е настанена в болница заради фрактура на бедрена кост, получена в резултат на падане в нейния дом в Рим, съобщиха местните медии, като цитираха адвоката й Антонио Ингроя.

В момента състоянието на кинозвездата, която през юли навърши 95 години, не предизвиквало сериозно безпокойство. Вероятно ще й бъде направена операция.

През август Лолобриджида се кандидатира за сенатор на предстоящите в родината ѝ избори в края на септември. Номинирана е от предизборната листа

"Суверенна и народна Италия", зад която стоят Комунистическата партия, Социалистическата партия, движенията "Гражданско действие", "Все още Италия" и "Да си върнем Италия".

Лолобриджида, която напусна киното преди около 30 години, участва през 1999 г. в изборите за Европейски парламент, но не бе избрана, тъй като имаше едва 10 000 гласа. 

Тя е една от трите най-големи звезди на италианското кино заедно със София Лорен и Клаудия Кардинале. През 50-те и 60-те години на миналия век

Лолобриджида е смятана за най-красивата жена в света.  Актрисата се е снимала във филми с Антъни Куин, Химфри Богарт, Марчело Мастрояни и Рок Хъдсън. Международните си успехи Лолобриджида дължи на продукции като "Фанфан Лалето" и "Красавиците на нощта".
 
БТА