/ Guliver/Getty Images
Актрисата Джина Лолобриджида възнамерява да се кандидатира за италианския Сенат на изборите през септември, предаде ДПА.

„Просто се уморих да слушам как политиците спорят помежду си, без въобще да слязат да се залавят за работа“, каза 95-годишната Лолобриджида в интервю, публикувано днес във в. „Кориере дела сера“.

Красота, изящество и талант: Джина Лолобриджида през годините (СНИМКИ)

„Италия върви по лош път. Искам да направя нещо добро и положително“, заяви филмовата актриса.
 

Джина Лолобриджида
Guliver/Getty Images


Лолобриджида иска да бъде кандидатка от листа, включваща комунистите. Тя каза, че е разговаряла с адвоката си, преди да вземе решението. Актрисата има попечител, определен й от съда след дългогодишен семеен спор, поради което не й е позволено самостоятелно да взема решения за своите активи.

През 1999 г. Лолобриджида се кандидатира за евродепутат, но не успя да събере необходимите гласове.

Нейната филмова кариера достига връх през 50-те години на 20 век. Сред най-известните кино продукции, в които участва, са „Победи дявола“ и „Парижката Света Богородица“.

С изящен тоалет и черни ботуши: И на 90 Джина Лолобриджида привлича погледите (СНИМКИ)

Италия ще избира нов парламент на 25 септември. До изборите се стигна след падането от власт на правителството на Марио Драги, който продължава да изпълнява длъжността премиер.

В момента начело в социологическите проучвания е десноцентристкият блок, в който влизат партиите „Италиански братя“, „Лига“ и „Напред Италия“.
БТА