/ iStock/Getty Images
Двама южнокорейски полицаи са били намушкани с нож пред комплекса, в който се помещава президентската канцелария в Сеул, съобщи информационната агенция Yonhap.

Според доклада 77-годишният нападател, идентифициран с фамилията си Пак, започнал да крещи пред комплекса и намушкал с нож полицаите, докато те се опитвали да го усмирят.

Единият офицер е бил намушкан с нож в стомаха, а другият - в лявата ръка, като и двамата се лекуват в болница, се казва в съобщението. Според доклада мъжът е бил арестуван на място.

Южнокорейската телевизия YTN показа размазани кадри, на които се вижда как мъжът е задържан от няколко полицаи.
 

След встъпването си в длъжност миналата година президентът Юн Сук Йол премести президентската канцелария в централния район Йонсан, отдалечавайки се от Синята къща, която от десетилетия служи за президентска резиденция.

Тази година Южна Корея беше разтърсена от поредица от нападения с нож, включително инцидент, при който двама души бяха убити, а още десетина - ранени, след като бяха нападнати в близост до универсален магазин.

Обикновено Южна Корея е изключително безопасна страна, като според официалната статистика през 2021 г. броят на убийствата е бил 1,3 на 100 000 души.

За сравнение, в Съединените щати броят на убийствата е 7,8 на 100 000 души, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията. 
БГНЕС