20 пътници се оказаха забравени във влак на Евротунел
20 пътници се оказаха забравени във влак на Евротунел / снимка: БГНЕС

Двадесетина пътници на "Евротунел" изминали три пъти разстоянието между Великобритания и Франция, след като били забравени при разтоварването на влак, превозващ автомобили с водачите им, съобщи днес компанията, цитирана от Франс прес.

В събота сутринта пътниците тръгнали от Фолкстоун, от британската страна. Те пътували в седем коли, натоварени в един и същи вагон, но при пристигането им в Кале, Северна Франция, персоналът по разтоварването не отворил вагона, мислейки, че е празен.

Вагонът с автомобилите се намирал след вагон, който наистина бил празен заради изтичане на гориво.

Пътниците отпътували обратно към Великобритания и едва тогава станало ясно, че е допусната грешка. Изминали трети път разстоянието, за да пристигнат най-сетне в Кале, пише БТА.

Извинихме им се най-дълбоко. За 16-годишната ни история не се е случвало подобно нещо, за нас това е много е притеснително, призна днес говорител на "Евротунел" в Лондон.

След като били необходими два часа и половина, за да стигнат до местоназначението си, пострадалите си получили обратно парите, а компанията им предоставила и билети за следващо пътуване, отбелязва Би Би Си.