Любов Ярош е на 102 години. Тя е преживяла Гладомора на Сталин, преживяла е и Втората световна война. Днес жената отново живее във война - и плете камуфлажни мрежи за украинските войници. "Искам да дочакам победата.", съобщава NOVA NEWS.

Старицата седи на дивана в къщата си и подготвя конците. Недовижда и недочува вече, но продължава да работи - плете камуфлажни мрежи за украинските войници. 102-годишната Любов Ярош е родена през 1920 година в Пустелники, Житомирска област, а сега живее в съседното село Ходорков.

Трима нейни внуци се сражават на фронта. Записали са се доброволци. А тя плете маскировъчни мрежи за войниците. Заедно с дъщеря си вече е ушила девет броя. "Така ще се скриете от врага, момчета. За да не ви победи", казва възрастната жена.

Всеки ден 102-годишната Любов слуша новините и си мечтае всички украински войници да се върнат живи у дома. Но най-много иска да доживее победата на Украйна. "Какво ли не преживяхме - и глад, и студ. Но още страдаме. Още чакаме победата. Искам да я дочакам тази победа."