Жекова отново втора за Световната купа
Жекова отново втора за Световната купа / netinfo
Александра Жекова изравни най-доброто си класиране в старт за Световната купа по сноуборд по време на финалните състезания за сезона във Валмаленко (Италия), съобщиха от БФ Ски.

Най-добрата българска сноубордистка зае второ място в дисциплината бордъркрос в 46-я си старт за СК. Победителка е Сандра Фрей (Швейцария). Освен сребърното отличие, Сани Жекова получи и парична премия от 3528 евро.

За 20-годишната българка това е четвърти подиум за Световната купа и изравнено най-добро представяне в кариерата й. На 11 март 2007 г. Сани отново бе втора на бордъркрос, но в Лейк Плесид (САЩ). Също така Жекова има и две трети места на паралелен гигантски слалом и на бордъркрос.

Със спечелените 800 т. българската звезда в сноуборда завърши на 10-о място в крайното класиране за Световната купа в дисциплината бордъркрос с общо 2160 т. Носителка на малката купа е Маели Рикер (Канада) с 6090 т. В генералното подреждане за голямата Световна купа Сани е 17-а с 3222 т. Водачка е Николине Саурбрейж (Холандия) със 7900 т.