Въоръжени!
Въоръжени! / netinfo
Двамата диригенти на националния ни отбор по волейбол – селекционерът Мартин Стоев и капитанът Пламен Константинов вече са въоръжени. Те получиха лично оръжие – пистолет от министъра на вътрешните работи Румен Петков на специална церемония тази сутрин в официалното фоайе на Министерството.

Стоев и Константинов взеха оръжието като приз при специалните номинации във връзка с оказваната помощ от МВР за развитието на елитния спорт и спорта за високи постижения. Преди да получат куфарчето с пистолет, патрони и разрешително, те подписаха инструкциите, а им предстои да ги регистрират. Румен Петков остана изненадан от факта, че Гибона е свързан изкъсо с МВР, тъй като баща му Георги Константинов е полковник, дългогодишен служител и сега пенсионер от МВР.

На събитието присъстваха още Камен Пенков, Весела Лечева, Петър Леков и други, които наградиха с плакети най-добрите спортисти от Министерство на вътрешните работи.

„Не съм по-опасен с оръжие в ръка. Приемам пистолета като една награда. Няма да тръгна да се движа въоръжен. Винаги са приятни такъв тип награди, плюс това моето семейство винаги е присъствало в МВР. Само трябва да регистрирам пистолета. Не бих го използвал, няма да го нося, евентуално само на някое стрелбище”, сподели след церемонията пред Гонг Гибона.

Пламен Константинов се прибра в три часа тази сутрин само заради церемонията, след като бе най-добрият волейболист при победата на своя Ираклис над лидера в Италия Куньо с 3:1 гейма от Шампионската лига. Той завърши с 23 точки, а това позволи тимът да остане в битката за продължаване напред след 3 успеха и 2 поражения в група А.

„Веднага след двубоя се прибрах, а в събота ще има мач. Проблемите в Гърция май са разрешени. Няма да има замразяване на шампионата. Няма да се стигне до нов цирк. Последната информация е, че заради извънредните избори миналата година са били спрени всякакви плащания от министерството, но това е разрешено. Срещнали са се ОПАП (тотото), министерството и спонсорите, уточнили са плащанията към клубовете, лигата”, поясни Гибона.

„Спортът е част от самочувствието и достойнството на гражданите на България. За МВР е чест да подкрепя спортистите. Много може да се говори какво дава спортът на всички нас. Радостно е, че през 2007 година служители на министерството извоюваха 8 златни, 7 сребърни и 7 бронзови медала от различни големи първенства. Навлизаме в изключително важна олимпийска година, през която МВР ще се отнася с голямо внимание и грижи към нашите служители включени в процеса на подготовка и състезания за Пекин. Една малка нация като нашата няма много неща, с които да се гордее, но спортът ни изкачва на най-високите места. Голямо благодаря. Вие носите в себе си символа на българското. Гледаме към успехите Ви с бяла завист и сълзи в очите от радост и гордост, но знаете колко усилия и лишения са ви коствали това да развеете трибагреника. Струва си не само заради обичта и признанието на хората, но и заради българското знаме”, каза министър Румен Петков.

В категория индивидуални спортове - мъже - стрелба, карате, приложен биатлон, пожаро-приложен спорт, водачи на служебни кучета, приложно ориентиране, тенис на маса и ски алпийски дисциплини заслужилите бяха наградени от председателя на спортната асоциация Камен Пенков.

В категория индивидуални спортове - жени – отличените дами от спортове като стрелба, ски, биатлон и приложно ориентиране, също получиха плакети.

В категория колективни спортове награди имаше за клубовете по футбол, волейбол и пожаро-приложен спорт.

В категория за международен принос освен Цветана Божилова, призове взеха още 5 спортистки. Петима треньори от структурите на МВР също бяха отличени.

В категория млади спортисти от редиците на „Млади приятели на полицията” и „Млад огнеборец” бяха поздравени пет деца. За отбор на годината както и през 2006-та бе обявен СК на МВР Пловдив. Като спортист №1 на МВР за 2007 година със статуетка си тръгна Светлана Кирякова.