Вуцов: Не ми остана друго, след като Батков и феновете не застанаха зад мен
Вуцов: Не ми остана друго, след като Батков и феновете не застанаха зад мен / netinfo
Подалият оставка като треньор на Левски Велислав Вуцов заяви, че след края на срещата с БАТЕ Борисов (0:1) собственикът на клуба Тодор Батков му е поставил ултиматум: или си тръгва, или ще бъде уволнен. Това е била причината той да предпочете да си подаде оставката, след като босът на тима не е застанал зад него.

Около час и половина след края на мача, специалистът даде пресконференция, в която разясни ситуацията.

„За двубоя малко ще коментирам ,защото не това е новината тази вечер. За жалост на всички, които обичат Левски. Отборът загуби един мач, но не и войната, защото има още едно действие, За жалост това, което аз очаквах стана. Все още мисля, че отборът има шанс”, сподели Вуцов.

„Загубихме мача, след него веднага дойде нашият собственик и директно ми даде да разбера, че трябва да си подам оставката или той ще ме уволни. Аз не му се сърдя. Най-великото нещо е Левски. След като публиката на Левски не е доволна и щастлива, аз съм длъжен да поема правилния път, защото показах, че съм човек , който носи отговорност. След като собственикът не е готов да за стане зад мен, смятам, че най-правилното е да си тръгна. След като собственикът постави нещата по този начин, аз нямам друга алтернатива. Мисля, че Батков мисли за отбора., човекът чул мнението на публиката. Единствено съжалявам, че отборът може да се пребори във втория мач”, каза още специалистът.

„Днес всички видяхте, че Левски и добър отбор и доминираше тотално. Изпусна 7-8 положения и още десетина ситуации, от които не се възползвахме. В Европа е така, когато допуснеш една голяма грешка, това се наказва.”

„Не смятам, че една дузпа ме прави по-слаб треньор. Мисля, че нашият отбор до получаването на този нелеп гол, изпуснахме ситуацията, а в последните 10 минути отново имахме положения. Не се срамувам. Мисля, че отборът се стараеше да изпълни това, което трябва. Това са фактите, това е животът”, каза още Вили Вуцов.

„Първо съм убеден, че отборът е добре подготвен. Селекцията, която направихме е най-евтината в Левски от последните 5 години насам, всички други треньори, които дойдат и да му кажат, че някой от тях не му трябва – те са без пари. Направихме обаче добра селекция.”

„Пак казвам, мисля, че отборът има ужасно голям потенциал. Мисля, че днес тук са събрани най-добрите работници – професионалисти. Пожелавам никой да не бъде пипнат и да продължат в този състав. Голямата ми болка е , че всеки ден до реванша ще се моля този отбор да продължи.”

„Футболистите имат и силата, и потенциала да се преборят. Оставам завинаги поклонник на Левски. Тръгвам си без да се чувствам виновен. Явно от първия ден не бях приет. Не мога да кажа, че бях уплашен, притеснен - да. Не се обвинявам нито за селекцията, нито за подготовката и най-малко за играта, показана днес. Не казвам, че сме били много убедително, но не играхме лошо”, добави Вуцов.

„Аз нито в един ден не успях да развия потенциала си, аз не бях себе си в Левски. Може би единствено в Австрия бях малко по-спокоен. Работих с душа и сърце в името на Левски.”

„За всичко мога да отговарям, но гол не мога да вкарвам. Вие видяхте, че футболистите, които са 7-цифрови числа не успяха да вкарат, пак казвам, не обвинявам никого.”

Колкото до дузпата, изпусната от Георги Иванов – Гонзо Вуцов заяви: „Днес бяхме определили трима души, ако аз кажех някой друг да я бие, щеше да стане демонстрация. Оставам приятел с него. Сам взе топката, ситуацията е такава – не мога аз да викам от пейката на капитана. Дори и някой друг да я беше бил, пак можеше да не вкара. Факт е, че я пропуснахме. Георги Христов , Ники Димитров и Рашид Тиберканин бяха тези, които трябваше да бият дузпата. Не обвинявам никого. Когато губим, аз съм виновникът.”

„Аз в момента на никой не се сърдя. Аз искам да направя публиката на Левски щастлива, след като не е, си тръгвам. С всеки изминал ден ще ми бъде по-тежко, но аз ще се боря. Ще се моля всеки божи ден отборът да успее”, завърши Вили Вуцов, след което излезе и си тръгна от стадион „Георги Аспарухов”.