ВИДЕО: Кардиф жегна Юнайтед в продължението
ВИДЕО: Кардиф жегна Юнайтед в продължението / Gulliver/Getty Images

Отборът на Кардиф стигна до равенство 2:2 при домакинството си на шампиона Манчестър Юнайтед в предпоследен мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Изравнителното попадение за домакините дойде в продължението на срещата, като по този начин прекъсна победната серия на „червените дяволи“ в шампионата.

Мениджърът на гостите Дейвид Мойс не можа да използва контузените Майкъл Карик и Робин Ван Перси, като тяхната липса видимо се отрази на представянето на тима. Уейн Рууни изведе Юнайтед напред в 15-та минута, след като се завъртя добре в наказателното поле на Кардиф и преодоля вратаря. В 33-та минута юношата на шампионите Фрейзър Кембъл изравни, след като не сбърка сам срещу Давид де Хеа.

Малко преди почивката Патрис Евра отново изведе гостите напред с удар с глава след корнер, но през втората част "червените дяволи" показаха посредствена игра и в крайна сметка не удържаха на натиска на домакините.

Ким се разписа в първата минута на продължението, за да направи 2:2, а в следващата минута Рууни бе изведен по брилянтен начин от Райън Гигс сам срещу вратаря, но реши да подава и сбърка. В крайна сметка двата тима си поделиха точките, а Юнайтед изпусна възможността да се изкачи до четвърто място в класирането.

Юнайтед е шести във временното подреждане с актив от 21 точки, докато Кардиф заема 15-ото място.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА!