Тенев за Абдиков: Нямам идея какво да правя с него, за първи път виждам такова нещо
Тенев за Абдиков: Нямам идея какво да правя с него, за първи път виждам такова нещо / netinfo

Старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Тенчо Тенев бе изключително разочарован не толкова от катастрофалната загуба от Черно море с 1:5, а от поведението на вратаря Абди Абдиков, който си позволи да удари съотборника си Атанас Фиданин. Инцидентът стана в 29-ата минута при резултат 1:0 в полза на домакините и пред погледна на главния арбитър Димитър Андреев, който му показа директен червен картон.

„Ще започна с нещо, което за първи път виждам в кариерата си на футболист и треньор, а това е поведението на нашия вратар. Оттам нататък, честно ви казвам, аз не следях мача. Не можех да проумея защо този човек, това момче постъпи така. Да, допуснахме грешка, вкараха ни гол, но саморазправа със съотборник...“, коментира Тенев.

„Гол винаги може да се върне, всичко може да се случи. Нито свършва първенството, нито живота. Това е една игра. От тази минута ви казвам бях само тялом на терена, а а психически бях някъде другаде. Не мога да проумея такова нещо. Това срина психически останалите момчета и затова се получи такъв катастрофален резултат“, не скри разочарованието си старши треньорът на Пирин.

„Казвам ви честно, че в момента няма никаква идея какво да правя с него. Ще видя записа, ще изгледам всички, но ми се стори, че той сбърка. Головете обикновено стават след грешки, но при резултат 1:0, когато мачът не е решен такава реакция... В момента не мога да ви кажа нищо конкретно. Трябва да минат 24 часа. Простете ми, това е всичко, което мога да ви кажа“, завърши Тенчо Тенев.