Световната шампионка Савченко иска и олимпийска титла
Световната шампионка Савченко иска и олимпийска титла / netinfo

Преди няколко месеца Альона Савченко и Робин Шолкови (Германия) спечелиха златния медал при спортните двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в шведския град Гьотеборг. Двойката направи фурор на шампионата, въпреки че не изпълни съвсем чисто програмата си.

Нежната половинка на леда е изключително амбициозна и не крие това, като сподели, че следващата й цел е олимпийската титла.

“Все още не мога да възприема това, че съм най-добрата. Навярно, защото това никога не е било крайната ми цел. Тази титла е поредната крачка по пътя към съвършенството. Кариерата ми едва сега започва и нямам никакво време да почивам на тези лаври”, заяви философски Альона Савченко.

Атрактивната фигуристка каза, че задачата й сега е да покори олимпийския връх: “Рано е обаче да мисля, за живота си след Ванкувър – дали ще остана в спорта или ще се насоча към нещо друго. Ако с Робин се чувстваме добре, може би ще продължим. Убедена съм, че от спорта трябва да си тръгнеш навреме.”

“Сама направих своя избор и съм готова на всичко за победата. Някъде чух, че за да станеш шампион, трябва да мислиш по 24 часа за победата”, добави Альона Савченко.

Красивата фигуристка е родена в Украйна, но се състезава за Германия, където е продължила да развива таланта си: “Когато бях на тринайсет, заедно със Станислав Морозов участвахме на младежки турнири, които се провеждаха в Германия. Тук спечелихме и младежкото световно първенство, т.е. любовта към тази страна започна с победите. Искаше ми се да живея в Европа, а не в САЩ или Канада. По дух Германия ми е чужда страна, но не исках да се връщам в Украйна.”