Шефът на Енерги: До края на седмицата ще се обърнем към ФИФА
Шефът на Енерги: До края на седмицата ще се обърнем към ФИФА / netinfo
Ръководството на Енерги Котбус ще чака положителен отговор от Левски по въпроса за Станислав Ангелов до края на седмицата, а ако не получи такъв ще отнесе случая до Световната футболна централа. Това съобщи пред Гонг мениджърът на германския отбор – Щефен Хайдрих.

„Станислав Ангелов ни сигнализира, че иска да се присъедини към нашия тим. Той ни показа договора си с Левски. В него има клауза, която позволява да го откупим. Ние я видяхме с очите си. Тя е там – в контракта му. Именно защото има такава опция, решихме да го купим. Всичко е законно и коректно. Иначе нямаше да го направим. Винаги действаме много предпазливо”, заяви босът на Енерги и добави: „Написаното в един договор е законно по закон. Ангелов е подписал с нас, но трябва и от Левски да подпишат, за да го привлечем”.

Хайдрих съобщи, че два пъти се е обаждал лично в централния офис на „сините” в София. „Да, два пъти им се обадих. Но досега няма никаква реакция и затова ще информирахме ФИФА. Ще изчакаме отговор до края на седмицата и ако не дойде такъв, няма да имаме избор – ще се обърнем към Световната централа. Не можем да оставим нещата така. Ангелов иска да играе при нас. Ние играем футбол. Разбирам, че в момента тимът не е в много добра форма и не сме на добра позиция в Бундеслигата, но целта ни да променим именно това през следващия сезон”, обясни шефът на германците.

Мениджърът на клуба от Котбус разкри, че не е получавал покана от финансовия директор на Левски Константин Баждеков да дойде в София. „Все още не съм поканен. Но ако това се случи, ще си помисля. Ангелов иска да играе футбол, а другата седмица започваме тренировки. Ето, това е проблемът. В София трябва да помислят за това, за бъдещето на футболиста”, заяви Хайдрих. Той каза, че е имал подобен случай с играч на втородивизионния Кьолн. „Пратих писмено известие до клуба те нямаха избор – пуснаха футболиста. Така че не знам, защо сега се налага да се стига до крайнимерки”.

Хайдрих отрече, че Енерги проявява интерес към Тодор Колев от Славия. „Наясно съм с неговите качества, но искаме да вземем други футболисти, които са с приоритет пред Колев, тъй като подхождат на нашия стил игра”, завърши Хайдрих.