Рейнджърс с обрат от 0:3 до 5:3
Рейнджърс с обрат от 0:3 до 5:3 / netinfo
Ню Йорк Рейнджърс постигна пълен обрат от 0:3 до крайното 5:3 при победата над Монреал в Канада в единственият двубой за деня в Националната хокейна лига.

Монреал поведе с 3:0 до 25-ата минута на срещата с голове Андрей Марков и Алекс Ковальов, Сергей Костицин.

Скот Гомес, Крис Дръри и Мартин Страка бяха най-полезните играчи за американците, след като се отчетоха с по гол и асистенция за третата поредна победа на Рейнджърс.

Михал Росивал започна серията на гостите в деветата минута на втората част, а Брендън Дубински намали разликата на един гол 24 секунди по-късно.

Гомес изравни резултата за 3:3 след 4:30 минути преди края втората третина, а Дръри изведе Ню Йорк с гол преднина пред Кънейдиънс в средата на последната част в срещата.

„Този човек (Дръри) е феноменален. Беше страхотен през цялата година и аз съм щастлив, че започна да получава това, което заслужава”, заяви щастливият треньор на рейнджърите Том Рени.

Голяма роля за победата изигра вратарят Хенрик Лундквист, който спаси 10 шайби през решителната трета част и общо 25 за мача.

„Играем изключително, когато той се представя добре. Хенрик може да победи сам всеки в лигата”, допълни Рени.

Победата запази четвъртото място на Ню Йорк в Атлантическата дивизия, но Рейнджърс имат и четири мача повече от първия Филаделфия, който е с три точки пред тях. Монреал пък остана на второ място в Североизточната дивизия с три точки зад лидера в Конференцията Отава.