Реал вади 80 милиона за Роналдо
Реал вади 80 милиона за Роналдо / netinfo
Президентът на испанския шампион Реал Мадрид Рамон Калдерон е готов да счупи трансферния рекорд и да даде 80 милиона евро на Манчестър Юнайтед за Кристиано Роналдо.

След като Калдерон удари на камък в опитите си да привлече на Сантяго Бернабеу Кака и Сеск Фабрегас, той е решен на всяка цена да си осигури услугите на футболист от най-висока величина, а Роналдо почти единодушно е смятан за най-добър на планетата в момента

Кралският клуб добре е изпипал схемата по-привличането на звезди от ранга на португалското крило – дадените пари се избиват от продажба на фланелки с имената на новите попълнения, от рекламни турнета и т.н.

Кристиано Роналдо има договор с Манчестър Юнайтед до 2014 година и получава по 13 милиона евро на сезон обяви, че не обещава, че ще остане на Олд Трафърд след края на сезона.

Ако Роналдо напусне, той най-вероятно ще избере Испания, тъй като ще бъде близо до родната Португалия и го новата си приятелка – пищната испанка Нереида Гаярдо.

Сегашният трансферен рекорд за футболист в световен мащаб също се държи от Реал Мадрид, след като през 2001 година тогавашният президент Флорентино Перес привлече Зинедин Зидан от Ювентус.