Рафа пак недоволства
Рафа пак недоволства / netinfo
Наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес изрази разочарованието си от програмата на Висшата лига за предстоящия кръг след паузата за международните квалификации.

„Червените” гостуват на Портсмут, в един от ранните мачове в събота. Това означава, че испанският специалист ще има много малко време на разположение със своите състезатели, които се завръщат от мачовете на националните си отбори.

Мачът на Ливърпул е един от трите най-ранни в събота, което оставя много въпросителни, относно изготвянето на графика в Премиършип.

„Много съм разочарован, тази програма е много трудна. Тук в Англия, ще играем рано в събота, след паузата, а това ще ми попречи да подготвя момчетата, както аз искам. В петък сутринта ще изкараме едно леко занятие и заминаваме за Портсмут, няма да отидем напълно подготвени”, каза Рафа.

„Нормално е, добрите състезатели да бъдат повикани от националните селекционери за международни мачове. Това означава, че те са сред основните играчи и в клубовете си и са нужни, за да могат да се печелят всички срещи”, сочи още испанецът.

„За мен обаче, е невъзможно да ги подготвя психически за предстоящата среща. Имаме същите проблеми и след мачовете от Шампионската лига, където трябва да играем в сряда, а после веднага в събота. Не мисля, че това е честно, тъй като когато си сред основните претенденти за титлата, нямаш право да загубиш повече от две-три срещи, а с тази програма, това е почти невъзможно”, завърши Бенитес.