Порязаха Берое в Петрич, Бела с ценни три точки
Порязаха Берое в Петрич, Бела с ценни три точки / netinfo
В дербито от 26-я кръг на А група между борещите се за оцеляване отбори на Беласица и Берое, съдията Александър Костадинов предупредели победата за петричани, които спечелиха с 3:1 и по този начин запазиха шансовете си за спасяване.

Домакините започнаха по-силно мача и още в 5-та минута имаха възможност да поведат, когато Георги Николов след меле успя да вкара топката във вратата, но страничният съдия показва засада и попадението е отменено

Беласица поведе в резултата в 21-та минута, когато Вава отбеляза първия си гол след завръщането си в Беласица, след грешка в защитата на Берое. Бразилецът стреля с глава, а Петров не успя да спре топката и тя се озова в мрежата му за 1:0.

До края на първото полувреме домакините имаха три възможности да увеличат преднината си, но непростими пропуски направи Вава.

В 42-та минута Петър Колев възстанови равенството, след като една топка бе изсипана в наказателното поле на Беласица, а футболистът на Берое се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на Бахтарлиев.

В 50-та минута домакините отново поведоха в резултата, след като Господинов с глава прати топката за втори път в мрежата на Берое.

В 63-та минута реферът Александър Костадинов спести дузпа в полза на домакините, като преди това даде странен директен червен картон на Тодоров за реплики на играча.

Само минута по-късно съдията се реваншира за неотсъдената дузпа, като даде такава за съмнително нарушение при сблъсък на защитник от Берое с Вава. Ели Маркес бе точен от бялата точка и по този начин подпечата победата за петричани.

Беласица игра по-силно от своя съперник и заслужено спечели мача, но арбитърът Александър Костадинов опорочи мача в Петрич. Шефът на съдийската комисия Борислав Александров гледа мача на стадион „Цар Самуил”.

След тази победа Беласица запази шансовете си за спасение, а Берое се приближи до зоната на изпадащите.