Палистър: Бербатов плашещо много прилича на Кантона
Палистър: Бербатов плашещо много прилича на Кантона / netinfo
Игралият повече от 300 мача за Манчестър Юнайтед Гари Палистър коментира качествата на трансферната цел номер едно на сър Алекс Фъргюсън – Димитър Бербатов и ласкаво заяви, че то удивително много прилича на клубната легенда Ерик Кантона.

„Бербатов ми напомня на Ерик Кантона толкова много, че почти се плаша. Може би не изглежда толкова набит, но прилича на него във всички останали аспекти на играта”, каза някогашният английски национал.

„Той гали топката по-същия начин, знае как да я докосва, може да бележи голове, носи другите и играе на върха на атаката. Той е от типът играчи, които феновете на Юнайтед обичат. Той изглежда арогантен, точно какъвто беше и Ерик и закономерно може да се каже, че ще пасне по същия начин, както и той.”

„След спечелването на Висшата лига и Шампионската лига през миналия сезон съм сигурен, че сър Алекс Фъргюсън чувства, че се нуждае от съвсем малко подсилване на състава и купуването на Бербатов е точно това, което той ще направи”, каза още Палистър.

Гари Палистър игра за Манчестър Юнайтед от 1989 до 1998 година, като през 1992-а бе избран за Футболист на годината на асоциация на професионалните футболисти. Неговото партньорство в отбраната с настоящия мениджър на Уигън Стив Брус се смята за една от най-стабилните защитни двойки в историята на червените дяволи.