Нови двама сърби искат волейболистите ни
Нови двама сърби искат волейболистите ни / netinfo
Общо трима сърби са кандидати за селекционер на волейболните ни национали. След Никола Матияшевич, сънародниците му Драган Михайлович и Бранислав Моро депозираха автобиографиите си в БФВ.

Общият брой кандидати за волейболистите ни е седем: Силвано Пранди, Хулио Веласко, Раул Лозано, Франческо Дал`Олио (Пупо), Никола Матияшевич, Драган Михайлович и Бранислав Моро.

Бранислав Моро е добре познато име във волейболните среди на Сърбия. Познат е като треньорът, който винаги печели златото, в която и държава да бъде. Еднакво добре работи в мъжки и женски отбори. Последните години е шампион на Саудитска Арабия с клуба на АлХилал. Беше кандидат за поста селекционер на жените на Полша преди 3 години. 48-годишният специалист бе един от приближените на Зоран Гаич в националния отбор на Югославия който спечели олимпийската титла от Сидни 2000 с Югославия. Моро е един от учителите в професията на Драган Нешич. Моро близо десет години е водил сръбкините, през 2005-та е начело на румънките. Има опит и като треньор на мъже на национално и клубно ниво. Колегите му казват, че е сериозен специалист, винаги в добри отношения с играчи и федерация.

Драган Михайлович отново заяви желание да поеме България. Сърбинът бе един от съперниците на Мартин Стоев за поста при избора през 2005 година. 47-годишният Михайлович е бил скаут на Зоран Гайч начело на сръбския представителен тим. От дълги години работи в Канада и е взел канадски паспорт. Преди това е водил клубове в Гърция, Дубай и ОАЕ.