Македонците искат България за съперник на Евро 2009
Македонците искат България за съперник на Евро 2009 / netinfo
Националният ни тим по баскетбол е сред желаните скъперници на Македония в групите на Европейското първенство в Полша. Жребият за първата фаза ще се тегли утре във Варшава. Македонците са в трета урна заедно с отборите на Сърбия, Полша и Латвия. „Това ще е второ участие на Македония в жребий за шампионат на Стария континент. Група с Гърция, Германия, за която най-вероятно няма да играе Дирк Новицки и България би била идеален отговор на молитвите на ръководството на нашата федерация”, пише вестник „Нова Македония”.

Мъжкият ни състав начело с треньора Пини Гершон пък е в последната четвърта урна преди жребия в компанията на Великобритания и Израел, както и отборът, който ще се класира от допълнителните евроквалификации. В първа урна са Русия, Испания, Литва и Гърция, а във втора – Германия, Хърватия, Словения и Турция.

Освен съперниците в групата, националите ще разберат и в кой град ще се играят мачовете от първата фаза. Групите ще са в Гданск, Познан, Варшава и Вроцлав. Двубоите от втората фаза ще се играят в Бидгож и Лодз, а финалите са в Катовице.