Литекс пред завръщане в А група?
Литекс пред завръщане в А група? / БГНЕС, архив

Все по-упорити слухове връщат Литекс в А група още с подновяването на първенството, съобщава Gong.bg.

Според непотвърдена от официален източник информация, в четвъртък е възможно от Лозана да изпратят становище Литекс да продължи участието си в А група, докато бъде взето окончателно решение по заведената жалба от страна на ловчанлии.

Президентът на Литекс: БФС може да ни върне за 5 минути

Търсената логика в случая е тази, че при последвало на по-късен етап решение, което да потвърди това на Изпълкома на БФС, по-лесно биха се отнели евентуално точки от актива на останалите отбори, отколкото да се добавят точки, ако решението е в полза на Литекс, тъй като мачовете на тима няма да са се изиграли.

Няма никаква яснота кога точно ще бъде взето окончателното решение, а евентуално едва след това ще се премине и към жалбата на Левски.

Извадиха Литекс от А група

Поведението и част от изказванията на водещите фигури в Литекс тази вечер на летище София, при пристигането на тима от лагер в Испания също сочат към подобен развой на събитията. В тима на Любослав Пенев цари пълна бойна готовност за скорошен официален мач срещу Монтана в поредния кръг от А група.

Анулираха резултатите на Литекс, Лудогорец дръпна с 5 точки пред Левски

Отборът на Литекс бе изхвърлен от А група в средата на декември м.г.

Решението бе взето вследствие на самоволното изваждане на отбора на Литекс в края на първото полувреме на мача срещу Левски, като комисията е взела решението единодушно.

Освен това ловчанлии бяха глобени с 20 000 лева за самоволно напускане на срещата.