Литекс играе с Макаби в 17:30 часа днес, Манолев пропуска срещата
Литекс играе с Макаби в 17:30 часа днес, Манолев пропуска срещата / netinfo
Отборът на Литекс, който е на подготовка в Холандия, ще срещне израелския Макаби Петах Тиква от 17:30 часа днес, а не от 20:00 часа както бе първоначално обявено.

Това ще бъде последната проверка за възпитаниците на Станимир Стоилов, които утре се прибират в България.

Станислав Манолев пък най-вероятно ще пропусне срещата на ловчанлии.

Десният бранител е получил удар в гърба именно в този мач и на днешната тренировка усети болка в удареното място и довърши заниманието отделно от основната група. Наставникът на Литекс Станимир Стоилов едва ли ще рискува с пускането му в игра тази вечер. Негов заместник в дясната зона на отбраната ще бъде босненският национал Джемал Берберович.

В състава на „оранжевите” обаче се завръща излекувалият контузията си Петър Занев. Той пропусна последните две контроли на тима с Локерен (2:2) и Цволе (1:0), но днес ще започне като ляв бек.

Други изненади в състава на Стоилов няма и той ще изглежда по следния начин: Тодор Тодоров – Джемал Берберович, Александър Барт, Седрик Камбон, Петър Занев – Уелингтом, Сандриньо, Алексис Бертен, Карлос Томе – Ивелин Попов(кап) и Емил Ангелов.

Тази сутрин оранжевите направиха едночасова тренировка на терените на хотел „Golden Tulip”. В късния следобед отборът пътува за Гардерен, където е мачът с Макаби Петах Тиква.

В Ниската земя Литекс записа две победи и две равенства, включително престижното 1:1 с Андерлехт.