„Левски“ почете паметта на Гунди
„Левски“ почете паметта на Гунди / снимки: БГНЕС

„Левски" почете паметта на легендарния футболист Георги Аспарухов по случай 72-та годишнина от рождението му. На церемонията цветя и венци поднесоха представители на ръководството на клуба, бивши футболисти на Левски, играчи на детско-юношеската школа и граждани.

"Опитваме се винаги клубът да поддържа историята и да си спомняме не само за Георги Аспарухов. За съжаление съдбата избра Георги Аспарухов да не е сред нас в момента. С примера, който той даде на поколенията като спортист и човек, обичащ клуба ни, остава само да го обичаме и да си спомняме за него", каза финансовият директор на клуба Константин Баждеков на церемонията.

Левски почете паметта на Гунди
netinfo
На 4 май преди 72 години е роден Георги Аспарухов-Гунди, считан за най-добрия футболист в историята на българския футбол. Легендарният нападател загина трагично в катастрофа край Витиня на 30 юни 1971 г. За националния отбор на България Гунди има 50 мача и 19 гола. През декември 1968 година той отбелязва знаменит гол срещу тогавашния световен шампион Англия на "Уембли". Георги Аспарухов, бивш нападател на Левски и Ботев, участник на три световни първенства. През 1999 г. бе обявен за "Футболист на ХХ век на България".

Източник: БГНЕС