Левски отпразнува 50 години в евротурнирите с голово зрелище
Левски отпразнува 50 години в евротурнирите с голово зрелище / снимка: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Левски завърши при 2:2 с Юргорден в среща, с която бе отбелязан 50-годишният юбилей от първото участие на тима от „Георги Аспарухов” в евротурнирите. Точни за „сините” бяха Атанас Курдов и Илия Димитров, а Кевин Лолкър и Фредрик Стенман реализираха за шведския състав.

Съперникът не бе избран случайно. Това е първият противник на левскарите на европейската клубна сцена, а напълно в духа на онова време Левски излезе със специален юбилеен екип.

Въпреки мрачното време в столицата, настроението по трибуните на Националния стадион „Васил Левски” бе слънчево, а феновете бяха върнати назад в годините, като си припомниха някои от най-паметните мачове любимия си тим. Празника уважиха и някои от емблематичните футболисти  на Левски от близкото и далечно минало. Някои от тях не успяха да скрият сълзите си, а агитката на отбора от Герена се погрижи шоуто да бъде още по-ефектно.

Пoвече за празника, който Левски организира за феновете си, четете на Gong.bg

Мачът не започна по мечтания начин за Левски, който честваше своя юбилей. Още в 8-ата минута Деян Иванов извърши нарушение пред наказателното поле, получи картон, а след това шведите получиха право да изпълнят фаул. Зад топката застана Кевин Лолкър. Той изпълни прецизно, пращайки топката във вратата на Боян Йоргачевич.

В края на полувремето левскарите спретнаха няколко добри атаки.

Левски започна силно второто полувреме. „Сините” спретнаха няколко атаки, а в 49-ата минута Атанас Курдов изравни.

Юргорден все пак стигна до втори гол, който падна в 85-ата минута. Фредрик Стенман се възползва от центриране. Радостта на гостите обаче на трая дълго, след като Илия Димитров засече от близка дистанция и направи 2:2.