Кобрата разкри защо не уважава Кличко
Кобрата разкри защо не уважава Кличко / снимка: БГНЕС
Кобрата разкри защо не уважава Кличко
76544
Кобрата разкри защо не уважава Кличко
  • Кобрата разкри защо не уважава Кличко

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев разкри причините защо се изказа веднага след мача с Владимир Кличко, че не го уважава. Според него, украинецът е приложил редица мръсни номера в навечерието на двубоя, съобщава Gong.bg.

Но Кобрата твърди, че тези номера са му повлияли само да загуби уважението си към Кличко, но не са причина да загуби двубоя. Той отдаде поражението на собствените си грешка и на това, че е допуснал да бъде ударен с лявото кроше, което го свали в мача на 15 ноември.

"За мен уважението е изключително важно. Проблем на българския народ е, че не уважава другите, родителите си, семейството, труда на другите. Другият ни проблем е, че българите нямаме вяра."

"Аз лично няма как да ми се заслужи уважението, когато един човек играе с толкова мръсни номера. Вие можете да си го уважавате, той е световен шампион. Докъде късмет, докъде моя грешка, докъде шанс, но това в спорта го има", каза още Пулев.

"Никой не може да ме накара да уважавам човек, когато съм видял всичките мръсни номера, те бяха поне 1000. Всичките тези долни трикове, с които искаха да ни потиснат, не им обръщах внимание, за да се концентрирам. Казах им, че те няма да са от значение на ринга, но са от значение за уважението ми към него. Лично аз съм засегнат от него и е мой избор кого да уважавам. Уважавам хора, които дори спят на улицата и съм им стискал ръцете, помагал съм им. Но хора, които играят мръсно, няма как да ги уважавам", категоричен бе Кобрата.

"Никога през живота си не съм бил нокаутиран, винаги аз съм ги свалял. Мислех си, че съм дебелоглав и държа на удари, защото съм понасял много тежки удари в кариерата. Боксът е обратното на футбола, защото когато те боли, ти се усмихваш и се правиш, че нищо ти няма."

"Олюлявал съм се, изтръпвали са ми краката и главата, но никога не съм бил нокаутирам. Резки и точни удари ми нанасяше, но това е най-важното, това поваля човека. Значи все пак държа на бой", каза още най-добрият български професионален боксьор.