Камбуров: Мъри и Наско щяха да искат за мен 1 милион евро
Камбуров: Мъри и Наско щяха да искат за мен 1 милион евро / netinfo
- Марто, преди няколко дни Вили Вуцов каза, че ще направи проучване да те върне в България и Левски. Чу ли такова нещо?

- Следя интернет, гледам и българските канали. Това, което пише в Интернет, това съм прочел. Никой от Левски не ми е звънял.

- Какво е положението с теб и защо играеш толкова малко?

- В началото започнах да играя, но след два кръга смениха треньора, като остана помощникът му. Много малко разчиташе на мен – по 10-15 минути в 2-3 мача. Сега обаче чакаме новия треньор, който ще дойде след няколко дни. Той е португалец от елитната дивизия. Мисля, че вече е подписал и ще гледам да се доказвам.

- Грешка ли бе трансферът ти в Астерас?

- Не мога да кажа, че е било грешка. Лошото е, че не играя много. Надявам се през новия сезон да започна да играя повече и да се наложа в отбора.

- Ако те потърсят от Левски би ли се върнал в България?

- Това е много спорен въпрос. Имам договор с Астерас за още две години и едва ли ще си тръгна без финансов иск. Все пак в България Левски е един от водещите отбори. Всичко е възможно, но не мисля, че на този етап може да се случи нещо сериозно.

- Съжаляваш ли, че лятото избра Локо Пловдив пред Левски?

- Тогава направих правилния избор. Ако бях отишъл в Левски и заиграл там след шест месеца едва ли щяха да ме пуснат за тези пари, за които ме пуснаха Локомотив. Наско и Мъри щяха да искат сигурно 1 милион евро за мен. От тази гледна точка не съжалявам. Видяхте, че ЦСКА е 15-16 точки пред Левски, сътресения при „сините” и според мен направих правилен избор.

- Имаш ли идея, ако се стигне до преговори каква цена би искал Астерас за теб?

- Не мога да гадая. Това са само теоритични предположения, но никой не е разговарял от Левски с мен, за да се стигне до разговори между клубовете.

- С теб говорено ли е дали ще се разчита през новия сезон?

- За сега не са казали нито на мен, нито на Емо Данчев дали са доволни от мен или нещо по този въпрос. Няма начин да не остана, тъй като имам договор за две години. Виждам постоянно президента, нищо конкретно. Надявам се да направя една добра подготовка и да се наложа. Все пак гръцкото първенство е по-силно от нашето и аз искам да играя в по-силно първенство.

- Емил Данчев казвал ли ти е дали има интерес от други отбори към теб?

- Разбрахме се да говорим с него, след като се прибера в България за почивка, което ще е в началото на идната седмица.

- Харесва ли ти първенството и живота в Триполис?

- Градът е малък, но аз не съм дошъл да живея тук, а да играя футбол. Като сила на първенството няма какво да го коментираме. Много по-напред от нас са. Вчера играхме контрола с Олимпиакос на техен терен, просто уникално съоръжение.

- Следиш ли какво става в Локо Пловдив и какво мислиш?

- Постоянно се чуваме с момчетата и съм наясно какво става. Лошото е, че тримата от ЦСКА като напуснат и моето напускане и ако не се привлекат нови играчи ще е жалко да крета в средата. Надявам се да се вземат нови играчи и отборът да играе важна роля в първенството.

- Какво мислят твоите бивши колеги за треньора Драган Канатларовски?

- Не сме говорили специално по този въпрос. Казват, че му трябва време и на него и на тях да се сработят. Най-важното е да има футболисти.