Иван Караманов: Дано вземем нещо от бъдещия шампион
Иван Караманов: Дано вземем нещо от бъдещия шампион / netinfo

Един от последните нови футболисти в Берое е полузащитникът Иван Караманов, който преди две седмици се присъедини към старозагорци. Караманов игра 8 месеца в Латвия, където с ФК Рига стигна до бронзовите медали.

„За първи път този отбор се класира на призово място. Доволен съм от представянето си в Латвия. Имаше интерес към мен от няколко отбора, но най-реален бе от китайския Ляонинг. Бях 2 седмици там, но двете ръководства не се разбраха. Отказах да продължа да играя в Рига, въпреки че имах още година договор и се върнах в България, където ми се обади Илиян Илиев и ме викна в Берое”, заяви за Гонг Караманов.

Той сподели още, че се чувства добре в Стара Загора. „Нещата в Берое са добре. Ще направим всичко възможно да измъкнем нещо от бъдещия шампион на България утре. Колкото до нашето оцеляване в „А” група, още е рано да се каже. Нивата е много дълга. Целта е да останем и следващия сезон да сме фактор в първенството”, каза халфът.

Иван Караманов разкри подробности и около футбола и обстановката в Латвия. „Играе се футбол от типа на руската школа. Много здрави единоборства и тичане по терена. Нивото е както в България или малко над него.Футболът се развива бързо. Има много чужденци както футболисти, така и треньори. Знаете, че в тази държава баскетболът е на първо място, но след класирането на Евро 2004 има голям интерес към футбола. В скоро време ще се чуе за тях. Колкото до базите няма място за сравнение с нашите. Много са добри. Залага се на чужденци. Има по десетина във всеки клуб в Латвия”, допълни още пловдивчанинът.

Полузащитникът е играл и за двата пловдивски гранда Ботев и Локомотив, като заяви своята позиция, че дербито между тях е номер 1 в България.