Инджов и Манджуков се отказаха от ЦСКА

Инджов и Манджуков се отказаха от ЦСКА
Инджов и Манджуков се отказаха от ЦСКА / БГНЕС

Акционерите на ЦСКА Юлиан Инджов и Ивайло Манджуков се отказаха от ЦСКА, съобщава Gong.bg. Това те сториха с декларация. На нарочна пресконференция през изминалата седмица двамата заедно с мажоритарния собсвеник на клуба - Александър Томов дадоха да се разбере, че ще има смяна на властта в клуба. Тогава бяха поставени цели пред треньорското ръководство спечелването на шампионската титла.

Стойчо Младенов си тръгна от клуба, а на кормилото на отбора застана Галин Иванов.

Ето пълния текст на документа:

"С настоящото заявяваме категоричния си отказ да участваме повече във фарса, който мажоритарният собственик на ЦСКА разиграва от началото на 2015 година.

С оказана от нас финансова подкрепа, ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което до голяма степен позволи функционирането на клуба до момента.

В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.

До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба.

Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за придобиване на мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех!

Пред нас като акционери и цялата червена общественост продължава да стои въпросът относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба.

Цялата отговорност пред нас като инвеститори и червената общност носи настоящият мажоритарен собственик.

Имахме най-доброто желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарният собственик ни принуди да се откажем."

Новината на Gong.bg беше потвърдена и във фейсбук страницата на клубната телевизия на ЦСКА.