Гроздева: Имах ден, а и добрата подготовка беше ключова
Гроздева: Имах ден, а и добрата подготовка беше ключова / снимка: БГНЕС
Мария Гроздева, която спечели осмата си европейска титла по спортна стрелба, не успя да скрие радостта си от триумфа на 10 метра пистолет в Прага.

„Броя ги титлите. Да, защото отдавна не ми се беше случвало. Всъщност тази е осмата. Много съм щастлива”, бяха първите думи на олимпийската ни медалистка пред Гонг.

„Да, в Прага не е най-доброто стрелбище, дори много от състезателките се оплакаха, че все едно стрелят в мазе. Много тъмно, много студено. За щастие на мен не ми повлия изобщо обстановката, защото направих един прекрасен резултат”, добави Гроздева.

„Във финала влязох с 4 точки преднина и запазих 3 точки. Един много добър резултат. Нямаше как да се притеснявам, след като водя с 4 точки, ако беше една да или равен резултат - да, но с 4 е много добре. Въпреки че в първия изстрел направих една осмица и им дадох малко шанс да ме изравнят, но те не успяха.”

„Много хубаво се получи. Това се получи според мен, един път заради добрата подготовка и втори път – заради ден и късмет. Събудих се много ведра и много спокойна, макар че станах много рано. Бях в много добра кондиция, което не е маловажно. Просто и късмет, и подготовка, и много хубав резултат. Понеже промених някои неща, мисля, че ще имам още успехи в тази дисциплина”, каза още Мария Гроздева.

На въпрос, как ще отбележи поредната европейска титла, именитата ни спортистка заяви: „С приятели, с купон, с почерпка, както му е редът.”

Мария Гроздева разкри дори, че малкият й син най-вероятно ще я наследи в спорта, но не в стрелбата, а в спортната гимнастика: „Той събира поздравления и пожелания. По-късно ще му се обадя и мисля, че той ще ме наследи, защото е много упорит, а и сериозно се е заел със спортната гимнастика. Затова мисля, че той ще е наследникът в нашето семейство.”