Гришо ще урежда стари сметки на старта в Ротердам
Гришо ще урежда стари сметки на старта в Ротердам / снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров подновява от днес участието си в турнири от календара на АТР след края на първата за годината надпревара от Големия шлем - Australian Open, съобщава Gong.bg.

След лятото и жегата в Австралия, сега българинът се завръща в зимата на Стария континент и ще участва на закрито в Ротердам. Кампанията му в Холандия стартира с мач срещу френския ветеран Пол-Анри Матийо.

Медиите в Ниската земя акцентират на този двубой, който ще е гвоздеят в програмата за понеделник вечерта. Те го определиха като "битка с история" и "сметки за уреждане" между двамата.

Всъщност Гришо досега само веднъж се е изправял срещу този опонент. Това стана на квалификациите в Базел през 2012 г., като Матийо тогава беше победител след два тайбрека. Сега обаче никой не вярва, че 33-годишният ветеран може да направи нещо срещу българина.

В Холандия отбелязват, че това ще е една от последните възможности за Григор да вземе реванш от този съперник с оглед на напредналата му спортна възраст и все по-близкото на хоризонта отказване от тениса.

Дали това ще се случи, ще разберем тази вечер след 20:30, за когато е насрочен двубоят.

Победителят от него ще се изправи срещу спечелилия срещата измежду Жил Мюлер от Люксембург и Давид Гофен от Белгия.