Герасимов напуска Локо Пд
Герасимов напуска Локо Пд / netinfo
Оставката на президента на волейболен клуб Локомотив Пловдив Любомир Герасимов ще бъде поискана на утрешното общо събрание на клуба. Мотивите са слабото управление на Герасимов и неубедителните резултати, като през последните два сезона волейболният тим няма записана победа.

От отбора твърдят, че през 9-годишното управление на Герасимов са продадени над 20 волейболисти, между които и доста национални състезатели. Това обаче не се е отразило на финансовото състояние на отбора.

Докато бе президент на Локомотив Герасимов работи и като треньор на Левски и Пирин Разлог, като постигна значителни успехи с тези отбори.

Волейболният клуб е регистриран по закона за сдруженията с нестопанска цел, но според опозицията в момента се управлявал като еднолично дружество.

Герасимов сподели за Гонг, че предвиденото за утре събрание е във връзка с един договор между волейболния клуб и фирмата „Строй Комерс”, която от месец февруари е основен спонсор на отбора. „Хората са сериозни и превеждат всеки месец необходимите средства за издръжка на клуба. Управителният съвет се събра и реши да им даде възможност да управляват клуба. Единственото тяхно условие бе да не се продават никакви състезатели”, обясни босът.

„Има само един човек, който се опитва да бъде съдник на нашия клуб. Той е разбрал, че има някаква промяна, но не е разбрал, че идват сериозни хора. Той е регистрирал волейболен клуб „Локомотив 2004” и му пожелавам успехи с този отбор. Иначе утре ще бъде избран легитимен президент на отбора”, каза още Герасимов.

„Продължавам с треньорското поприще и ще се занимавам и с мениджърска дейност. Моето бъдеще остава във волейбола. Разбрали сме се с новите шефове. Ще им помагам с каквото мога”, заяви Герасимов.