Ериксон зарибява Мартин и Валери с бинго
Ериксон зарибява Мартин и Валери с бинго / netinfo
Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон е въвел нова традиция в своя отбор. Изобретателният наставник, известен с любовта си към красивите жени, решил да позабавлява своите момчета, сред които българите Валери Божинов и Мартин Петров, като им организира бинго вечери, разкрива английският таблоид „Сън”.

Всяка петъчна вечер бившият наставник на националния отбор на Англия и футболистите му се събират в хотел Радисън, където живее в момента треньорът, и усилено зачеркват с кръстчета числата, които излизат. Играта е лесна и според очевидци, футболистите се забавлявали много.

Оказало се обаче, че сред звездите на Сити има и един неудачник. Играчът, който най-рядко улучвал числата, бил Майка Ричардс.

„За да развлича момчетата си преди мачовете, той ги кани на бинго всяка петък вечер. Срещат се в Радисън, където живее той, което е много удобно за него, защото така ги държи под око”, разказва източникът на „Сън”.

„Свен и момчетата смятат, че това е интересно забавление, особено когато трябва да обсъждат двете дебели дами и двата крака.” Жаргонът в английското бинго позволява числото 88 да бъде наричано като двете дебелани, а 11 – двете дългокраки дами.

Ериксон не е единственият любител на бингото в английския футбол. Слабост към тази игра имали и Кристиано Роналдо и Пол Гаскойн, който обикнал това развлечение в психиатричната клиника.