Екстремната Сани Жекова се пуска на скорост и във вода
Екстремната Сани Жекова се пуска на скорост и във вода / netinfo

Най-добрата ни състезателка по сноуборд Александра жекова разкри пред Гонг, че възнамерява през задаващото се лято да продължи да се усъвършенства в нов спорт – каране на сърф. Освен това, съвсем скоро зрителите на bTV ще могат да я гледат и в още една надпревара – този път в спор за съкровището на „Форт Бояр”.

Атрактивната сноубордистка все още лекува травма на лакътя, но въпреки това разказа с удоволствие за това какво й предстои: „Планирам кратка лятна почивка, в която ще правя нещо съвсем различно от сноуборда. Карам сърф от малка и бих искала да се развивам и в този спорт, надявам се да науча много нови неща. Дано да ми остане време и за моторни спортове.”

„Засега не уча, доста се лутам в избора си. По принцип смятах да уча по-сериозно английски език, да развивам и френския си. Мисля да кандидатствам Визуални изкуства в НБУ.”

„Сигурна съм, че „Форт Бояр” ще бъде много интересно за всички зрители. Изпитанията не бяха кой знае колко трудни за мен, но бяха много интересни. Тръпката и емоцията бяха неописуеми. Участниците също са много интересни като личности. Щастлива съм, че имах възможност да участвам. Не се страхувам от насекоми и животинки, единственото нещо, от което се страхувам е лошият човек”, добави Сани Жекова.

„Чувствам се много добре. Съжалявам само, че заради контузията на лакътя пропуснах няколко много важни състезания и така загубих доста точки. Поех известен риск като се пуснах на финалите. Вярно е, че имах травма в гърба, които ми пречеха да тренирам през сезона, но като цяло успях да се възстановя с помощта на двама физиотерапевти. Тази травма отшумя”, коментира последните си изяви в любимия си спорт Сани.

„Имам скъсан мускул и сериозен отток, който пречи на пълното движение на лакътя. Нямам сила в него, което ми пречеше да стартирам. Предстои ми лазерна терапия и прегледи при още специалисти. Последното състезание беше много интересно, условията бяха изключително трудни, но като цяло хванахме хубаво време и мисля, че сезонът завърши по най-добрия начин.”

Въпреки че сезонът завърши преди броени дни Александра вече мисли за следващия, както и за Олимпиадата през 2010 година: „Виктор Жеков планира вече олимпийската ми подготовка за след две години. Просто се нуждаем от време, малко е сложно да обясня какво включва програмата ми.”