Дирк Каут: Луис Суарес ще спечели Златна топка
Дирк Каут: Луис Суарес ще спечели Златна топка / Gulliver/Getty Images

Звездата на Ливърпул Луис Суарес е сериозен кандидат да разбие доминацията на Кристиано Роналдо и Лионел Меси над Златната топка. Това смята бившият футболист на мърсисайдци Дирк Каут.

Уругвайският нападател на „червените“ показва брилянтна форма от началото на сезона и макар да пропусна първите 6 кръга от Висшата лига заради наказание, вече има 23 гола в английското първенство.

„За мен той вече е на нивото на Роналдо и Меси“, смята Каут. „Това, което Роналдо направи, е невероятно и всеки е наясно с качествата на Меси, но след тези двамата Суарес е най-сериозният кандидат за Златната топка.“

„Ливърпул се бори за Шампионскаат лига и това е нивото, което отговаря на Суарес и на клуба. Нямам търпение отново да ги видя там, това е ще е следващата стъпка за тях.“

„Познавах го от холандското първенство, но помня, че на първата му тренировка доста хора бяха впечатлени от него. Той става по-добър всеки ден. Луис иска да бъде победител във всичко, което вържи. Дори е плашещо колко добър може да стане, засега той е най-силният футболист в Премиършип“, завърши Каут.